21°C
Mostar 31°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 25°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

06.03.2018 / 09:27 BiH - "Politička buna"

Ko su koordinatori protesta: Sa stranačkog skupa u blokadu Federacije

U video materijalima koji su postali dostupni široj javnosti, neki od boraca iz Krajine potvrdili su da su tokom posljednjih protesta izmanipulisasani te da plan nije bio blokada Federacije, već protesti pred Parlmentom FBIH.

Veliki broj boraca koji su se našli na protestima i blokadi 28. februara, bili su oni iz Cazina. Već  17. februara na skupu održanom u Cazinu dogovoreno je masovno učešće predstavnika boraca iz ovog grada. Na spisku koji je u našem posjedu, prijavljenih učesnika bilo je čak 250. Ovaj skup je organizovan u Cazinu, gotovo bez učešća boraca iz drugih krajiških gradova.
 
tekst

Skup u Cazinu
 
Upravo je u Cazinu već godinama na vlasti A-SDA koja je, nezvanična saznanja govore, pomogla u organizaciji blokada. Zvanično, ova stranka je saopćenjem za javnost dala svoju otvorenu podršku. Cazinjani su bili na gotovo svakoj barikadi, većinom u Vogošći, ali i na Ivanu, Šićkom brodu i Blatuši.
 
Jedan dio njih, tvrde upućeni, imaju snažni stranački background, a iako većinom iz Cazina, tokom protesta služili su se, zastavama 505. viteške brigade iz Bužima koja u Krajini ima posebnu težinu.
 
a-sda

Kapić i Delalić
 
Stranački background ih mnoge veže za A-SDA. Među njima su i Dževad Kapić i Safet Delalić, na slici iznad sa zastavom A-SDA, simpatizeri stranke. Safeta Delelića kao koordinatora navodi i borac Nijaz Tutić u izjavi koju smo emitovali u ranijoj OBJAVI.
 
 
cetvorka 

Hasib Prošić, prvi desno
 
Tutić je potvrdio i da je koordinator bio i Hasib Prošić. A Hasib Prošić, zvani Bobetko, inače je vozač u Vladi USK, zaposlen dok je u koaliciji na kantonalnom nivou bila A-SDA. Prošić je iskoristio za proteste produženi vikend za 1. mart, nakon čega se uredno vratio na posao u Vladi.
 

posljednja

Jusuf Bajraktarević, drugi s lijeva

Interesantno, slike otkrivaju i da je na skupu u Cazinu održanom 17. Februara učestvovao i Jusuf Bajraktarević. Bajraktarević je inače savjetnik gradonačelnika Cazina i ujedno predsjednika A-SDA Nermina Ogreševića.
 
 
(Vijesti.ba)

Izdvajamo