Sarajevo -3 °C Petak 18.01.


28.02.2018. / 22:37h Ostali sportovi - Umjetničko klizanje

'Sarajevo Open 2018' u Zetri od 1. do 3. marta

'Sarajevo Open 2018' u Zetri od 1. do 3. marta
Savez klizačkih sportova BiH uz podršku EYOF 2019 od 1. do 3. marta u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra) organizira Međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo open 2018".

To takmičenje je najvišeg ranga i uvršteno je u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU). Po rangu, zauzima mjesto odmah iza Grand prix takmičenja, Evropskog i Svjetskog prvenstva, a na njemu će suditi 16 međunarodnih sudaca (panel +suci) sa ISU licencom. Bodovi osvojeni na tom takmičenju, imat će utjecaj na poredak na Svjetskoj rang listi najboljih u umjetničkom klizanju.
 
Dosad je prijavljeno više od 150 takmičara iz 16 država, a BiH će predstavljati deset klizačica i klizača.
 
- Savez klizačkih sportova BiH kroz to takmičenje, iako bez značajnije podrške, pokušava već niz godina vratiti dostojanstvo i olimpijski duh Sarajeva i promovirati klizačke sportove u našoj državi. Ovo takmičenje jeste i generalna proba za Europski omladinski olimpijski festival. Takmičenje se održava u sklopu testnih takmičenja #roadtoeyof2019 - navodi organizator. 
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!