Sarajevo -3 °C Srijeda 12.12.


25.02.2018. / 14:28h Svijet - Istočna Ghouta

Papa Franjo pozvao na hitni prekid nasilja u Siriji

Papa Franjo pozvao na hitni prekid nasilja u Siriji
Papa Franjo je pozvao danas da se prekine nasilje u Siriji kako bi bilo moguće dostaviti pomoć, posebno civilima u enklavi Istočna Ghouta koja je meta ofanzive vladinih snaga, prenosi AFP.

- Ovaj mjesec je jedan od najkrvavijih u sedam godina rata. Sve je to neljudski, ne može se boriti protiv zla zlom – rekao je papa. Zbog toga, kako je rekao, poziva na hitni prekid nasilja i otvaranje puteva za humanitarnu pomoć, hranu i lijekove, te evakuaciju ranjenih i bolesnih.

Zračni napadi i artiljerijska ofanziva na enklavu koju kontroliraju opozicione snage suprotstavljene režimu Bashara Al-Assada su nastavljeni i danas.

Proteklih nekoliko dana je više od 500 civila ubijeno. Vijeće sigurnosti UN je uvojilo rezoluciju kojom se traži prekid vatre, ali se izuzimaju pojedinci, grupe i organizacije povezane sa El-Kaidom ili ISIL-om.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!