Sarajevo -3 °C Srijeda 19.12.


24.02.2018. / 20:32h Politika - Predsjednik SBIH za Vijesti.ba

Jerlagić: Je li ovo privatni Čovićev CIK, a građani pokusni kunići

Jerlagić: Je li ovo privatni Čovićev CIK, a građani pokusni kunići
Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić komentarisao je za Vijesti.ba dokumente koji su iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH dospjeli u javnost, a koji se tiču modela popune Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

"Pitam se da li je ovo privatni Čovićev CIK? Ukoliko rukovodstvo CIK-a krene u realizaciju neustavnih djelovanja i rušenja Ustava BiH, protiv svih ćemo podnijeti krivične prijave", poručio je Jerlagić.

Predsjednica CIK-a BiH Irena Hadžiabdić juče je kazala da su sporni dokumenti zapravo radne verzije koje su podložne izmjenama i pozvala parlamentarne stranke da pronađu usaglašeno rješenje za popunjavanje izbrisanih odredbi Izbornog zakona BiH. Dva prijedloga koja su iz ove institucije dospjela u javnost suštinski omogućavaju   Draganu Čoviću i HDZ-u BiH potpunu kontrolu u Domu naroda FBiH.  

Imajući u vidu burne reakcije koje su ovim povodom nastale u političkoj i stručnoj javnosti, postavlja se pitanje da li dokumenti CIK-a BiH predstavljaju "probni balon".

"Šta god da jeste, ne priliči ovoj instituciji. Ukoliko je pokušaj 'probnog balona', pa nisu građani BiH Čovićevi pokusni kunići", potcrtao je Jerlagić u izjavi za Vijesti.ba.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još