Sarajevo -3 °C Srijeda 19.12.


24.02.2018. / 16:47h Politika - Direktni okršaj

Ivanić protukandidat Dodiku za mjesto člana Predsjedništva BIH

Ivanić protukandidat Dodiku za mjesto člana Predsjedništva BIH
Nakon što je SDS kandidaovao Vukotu Govedaricu za predsjednika RS, jasno je da će aktuelni član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić biti ponovo kandidat za ovu funkciju. Protukandidat ća mu biti lider SNSD-a i aktuelni predsjednik RS Milorad Dodik.

Ivanić je nadavno izjavio da je spreman da izađe na megdan Dodiku.

"Ja naravno imam svoje preferencije, a to je da budem na mjestu na kojem sam i bio. Mislim da sam dobro radio taj posao, nisam izgubio nijednu političku bitku i mislim da sam branio pozicije Republike Srpske. Mislim da sam to radio na način da se nisam upuštao u konflikte i trudio da pravim kompromis. Imam pristojan ugled među evropskim državnicima. Moji stavovi su uvijek argumentovani".

Ivanić ističe da ima keca u rukavu za pobjedu.

"Prošli put sam se borio sa SNSD-om, a sve je to vodio Dodik. Dakle, ja sam i prošli put indirektno bio u bici sa Dodikom i pobijedio. Ako sam tada pobijedio, ne vidim što ne bih mogao opet", kaže Ivanić.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još