Sarajevo -3 °C Srijeda 19.12.


23.02.2018. / 16:41h SHOW - Prvostepena presuda

Severina će s bivšim mužem dijeliti skrbništvo nad sinom Aleksandrom

Severina će s bivšim mužem dijeliti skrbništvo nad sinom Aleksandrom
Općinski građanski sud u Zagrebu donio je prvostepenu presudu prema kojoj će Severina Kojić i njen bivši suprug Milan Popović dijeliti skrbništvo nad šestogodišnjim Aleksandrom.

Ovo znači da će Aleksandar jednako vrijeme provoditi s majkom i s ocem - prvu i treću sedmicu u mjesecu s ocem, a drugu i četvrtu s majkom. Prve dvije sedmice u julu i augustu dijete će provesti s ocem.

Prema pisanju hrvatskih medija ovom presudom Milan je oslobođen plaćanja alimentacije u iznosu od 15.000 kuna (blizu 4.000 KM). Severina se nije pojavila na izricanju presude.

"Ovo je velika pobjeda za ravnopravno roditeljstvo i za našeg sina koji će sada imati mogućnost jednako vremena provoditi s ocem i majkom", izjavio je Popović, prenosi Dnevnik.hr.

Do odluke Županijskog suda u Zagrebu sve ostaje po starom, budući da se radi o nepravomoćnoj presudi. Severinin menadžer Tomislav Petrović kazao je kako je nezapamćeno da se na istom sudu donose potpuno različite odluke, prenosi Klix.ba.

"Nezapamćeno je da se na istom sudu, u vezi s istim djetetom, donose dvije suprotne odluke, da u jednom sutkinja odbija Popovićev zahtjev, jer nije u skladu sa zakonom, a u drugom druga sutkinja Verica Nikić sudi upravo ono što je prva sutkinja smatra nezakonitim. Verici Nikić sve su dosadašnje odluke u vezi sa Severininim djetetom srušili na višem sudu. Svako normalan može shvatiti o čemu je tu riječ", kazao je Petrović.

Severina se iznervirala kada je vidjela presudu, ali njene javne reakcije još nije bilo.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!