Sarajevo -4 °C Nedjelja 16.12.


23.02.2018. / 15:27h BiH - VMBIH

Predsjedavajući Zvizdić sa parlamentarnom delegacijom Azerbejdžana

Predsjedavajući Zvizdić sa parlamentarnom delegacijom Azerbejdžana
Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da su odnosi dvije zemlje dobri i da se kontinuirano unapređuju. Upoznao je goste sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH i rekao da Bosna i Hercegovinu ima dva glavna vanjsko-politička prioriteta, a to su evropske i euroatlantske integracije.

 Istaknuo je da je BiH u posljednje tri godine napravila značajne iskorake na postizanju socijalnoekonomskog napretka društva i pozvao privrednike iz Azerbejdžana da nastave da ulažu u BiH, naglašavajući da su vlasti u našoj zemlji spremne i otvorene za unapređenje ekonomske, trgovinske, političke i diplomatske saradnje.
 
Predsjedavajući Zvizdić i članovi delegacije Parlamenta Azerbejdžana su se saglasili da postoji veliki prostor za razgovore i saradnju na svim nivoima i da oni trebaju biti češći, što će doprinijeti boljem razumijevanju  i unapređenju odnosa između BiH i Azerbejdžana.
 
Sastanku su prisustvovali i Eldar Hasanov, ambasador Republike Azerbejdžan u BiH, Elnur Guliyev, savjetnik u Diplomatskoj Misiji Republike Azerbejdžan i Elshad Eyvazli, književnik i autor knjige „Djeca koja nisu odrasla“.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!