Sarajevo -2 °C Ponedjeljak 17.12.


23.02.2018. / 14:45h BiH - Predsjednica CIK BiH

Irena Hadžiabdić: Dokumenti koji su se pojavili u javnosti su radne verzije podložne izmjenama

 Irena Hadžiabdić: Dokumenti koji su se pojavili u javnosti su radne verzije podložne izmjenama
Predsjednica Centralne izborne komisije (CIK) BiH Irena Hadžiabdić pojasnila je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu da su dokumenti, koji su se pojavili u javnosti, radne verzije koje su podložne izmjenama i pozvala parlamentarne stranke da pronađu usaglašeno rješenje za popunjavanje izbrisanih odredbi Izbornog zakona BiH.

- Podsjećamo da su u 98 posto slučajeva odluke CIK-a bile potvrđene kao valjane i zakonite. Svi članovi su dobili radne materijale, a jutros jedan. U pripremi je, kažu, i četvrti. Neke kolege su danas bile povrijeđene zbog toga što su se materijali pojavili u javnosti pa su rekli da im se oni više ne dostavljaju –  kazala je Hadžiabdić.
 
Dodala je da je znala da stručne službe CIK-a rade na izradi prijedloga, a da su dokumenti koji su objavljeni u javnosti radni materijal koji se može „poderati“ ili „potpuno izmijeniti“. Pokušala je Hadžiabdić pojasniti i zašto je u radnim materijalima korišten popis iz 2013. godine, a ne onaj iz 1991. godine koji je predviđen Ustavom FBiH.

 

(Vijesti.ba / Avaz)


Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još