Sarajevo -3 °C Srijeda 12.12.


23.02.2018. / 14:35h BiH - London

Zvizdić i Šarović u ponedeljak na EBRD-ovoj konferenciji posvećenoj Zapadnom Balkanu

Zvizdić i Šarović u ponedeljak na EBRD-ovoj konferenciji posvećenoj Zapadnom Balkanu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović učestvovat će u ponedeljak, 26. februara 2018. godine u Londonu, na Trećoj investicijskoj konferenciju o Zapadnom Balkanu, koju organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Sjednica premijera Zapadnog Balkana predviđena je za 9:30 sati, nakon službenog otvaranja Konferencije i pozdravnih obraćanja predsjednika EBRD-a Sume Chakrabartija, premijera Bugarske Boyka Borisova i ministra za međunarodni razvoj UK Lorda Batesa.   
 
Press konferencija premijera Zapadnog Balkana planirana je za 11:30 sati.
 
Predsjedavajući Zvizdić će se susresti sa predsjednikom EBRD-a Sumom Chakrabartijem u 14:10 sati. Tom prilikom zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i zamjenik direktora EBRD-a Pierre Heilbronn potpisat će Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i EBRD-a. Memorandum se odnosi na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za jačanje investicijske klime u Bosni i Hercegovini. 
 
Na marginama konferencije predsjedavajući Zvizdić će se susresti sa vršiocem dužnosti državnog sekretara SAD za evropske poslove Matthewom Palmerom.
 
Tokom boravka u Londonu predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić s premijerima Zapadnog Balkana prisustvovat će svečanoj večeri, koju organizira premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Theresa May.                                                               

 

(Vijest.ba)
              

 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!