Sarajevo -3 °C Srijeda 12.12.


23.02.2018. / 13:29h Crna hronika - MUP TK

Pretresi u Banovićima, Živinicama i Tuzli: Oduzeto oružje i mašine

Pretresi u Banovićima, Živinicama i Tuzli: Oduzeto oružje i mašine
Službenici Uprave policije MUP-a TK izvršili su pretrese na tri lokacije u Banovićima, Živinicama i Tuzli. Tokom pretresa pronađene su mašine i oružje, te drobilica koja se koristi za opojnu drogu.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina ručnih električnih mašina za obradu drveta za koje postoje indicije da potiču iz krivičnog djela Teška krađa, jedna tromblonska mina, dvije patrone za lovačku pušku, tri komada municije i jedna drobilaca za zeljastu materiju za koju se pretpostavlja da u sebi sadrži tragove koji bi se mogli dovesti u vezu sa opojnom drogom, saopćio je MUP TK.
 
Pretresi su izvršeni u okviru borbe protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotreba narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja u periodu od 19.- do 22. februara ove godine.
 
O svemu je upoznat kantonalni tužilac, a nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela teška krađa, posjedovanje i uživanje opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!