Sarajevo -2 °C Ponedjeljak 17.12.


23.02.2018. / 10:14h Regija - State Department

Nema indicije da je napad dio tekuće prijetnje na američku ambasadu

Nema indicije da je napad dio tekuće prijetnje na američku ambasadu
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) nema indicija da je napad na to diplomatsko predstavništvo u Crnoj Gori dio tekuće prijetnje, iako se nastavlja istraga motiva napadača, priopćila je glasnogovornica američkog State Departmenta Heather Nauert.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da američka ambasada u Crnoj Gori blisko sarađuje s policijom u vezi napada koji se dogodio u noći između srijede i četvrtka, prenosi Glas Amerike.
 
-Možemo da potvrdimo da je napadač poginuo na licu mjesta, po svemu sudeći, od svoje eksplozivne naprave. Naša ambasada nema indicija da je napad dio tekuće prijetnje, iako se nastavlja istraga motiva napadača- izjavila je Nauert.
 
Ona se zahvalila crnogorskoj Vladi i policiji zbog, kako je rekla, bliske saradnje i brze reakcije na licu mjesta i profesionalizma u istrazi. 
 
Nauert je navela da su iz predostrožnosti konzularne operacije zatvorene, ali je da je ambasada otvorena za hitne usluge za američke državljane.
 
Konzularne odjeljenje bit će otvoreno samo za hitne usluge i danas, dok će termini za izdavanje viza biti uskoro zakazani. 
 
Ona je dodala kako ambasada SAD nema promjena u svojim preporukama, a kojima se američkim državljanima savjetuje da koriste normalnu dozu opreza kada posjećuju Crnu Goru. 
 
Iz FBI-a su naveli kako pripadnici te službe pomažu Crnoj Gori u istrazi u vezi sa bombom koja je bačena na američku ambasadu u Podgorici.
 
FBI je, što se tiče ostalih detalja u vezi sa tekućom istragom, uputio na istražne organe u Crnoj Gori.
 
 
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još