Sarajevo -2 °C Ponedjeljak 17.12.


22.02.2018. / 22:00h BiH - Haos na zasjedanju

Prekinut izbor čelnika Sindikata: Šatorović napustio Kongres, Kurić dobio više glasova

Prekinut izbor čelnika Sindikata: Šatorović napustio Kongres, Kurić dobio više glasova
Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) danas je trebao dobiti novog predsjednika, no sve su prilike da se to neće desiti. Na Kongresu je saznaju Vijesti.ba nastao haos.

Naime, delegate su birali između Selvedina Šatorovića i Redže Kurića, a nakon prvog kruga glasanja Kurić je dobio 61 glas, dok je Šatorovoić dobio 49 glasova. Kuriću je za izbor falio samo jedan glas, jer je za izbor potrebna natpolovična većina od 122 prisutna delegata.

Nakon toga, Selvedin Šatorović je sa sebi odanim delegatima u strahu od gubitka izbora praktično minirao Kongres, napuštajući zasjedanje. Tako se bez kvoruma nije moglo ući u drugi krug glasanja u kojem bi Šatorović sasvim izvjesno izgubio.

Kurić je za Vijesti.ba potvrdio da je na Kongresu trenutno prisutno 70 delegata, koji žele da dostojanstveno okončati današnje zasijedanje.

Međutim, nije jasno da li je moguće verifikovati rezultate.

"Sve su prilike da će Kongres morati biti obnovljen, odnosno da će se nastaviti tamo gdje se stalo, tačnije na tački izbora rukovodstva", kazao je Kurić. 

 

Uskoro opširnije…

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još