Sarajevo -3 °C Srijeda 19.12.


22.02.2018. / 17:20h Regija - Savo Kentera za Vijesti.ba

Rusiji je u interesu da Crnu Goru predstavi nestabilnom

Rusiji je u interesu da Crnu Goru predstavi nestabilnom
Predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera za Vijesti.ba prokomentarisao je napad na Američku ambasadu u Podgorici, ukazavši da je potrebno sačekati zvanične rezultate istrage kako bi se utvrdilo da li se radi o terorističkom činu ili ne. Suviše je rano prognozirati, mada ne vjerujem da se radi o terorizmu, istakao je on.

Imajući u vidu pokušaj državnog udara tokom izbora u Crnoj Gori, ali i činjenicu da se napad na Ambasadu SAD-a u Podgorici dogodio istovremeno kada u Beogradu boravi ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov, Kentera kaže da se uvijek mogu izvući zaključci o tome da postoje određene veze između pomenutih dešavanja.

"Svakako da postoje težnje da se Crna Gora, kao članica NATO-a, prikaže kao nestabilna država u kojoj se dešavaju ovakve stvari. U ovom momentu, to je u interesu Rusije", naglasio je Kentera u izjavi za Vijesti.ba, te dodao da ne vjeruje da bilo koja susjedna država ima takve intencije i namjere prema Crnoj Gori.

Mišljenja je da će Crna Gora naporima svojih institucija dokazati da je kao članica NATO saveza mnogo stabilnija i bezbjednija država u kojoj pobjeđuje demokratija.

Atlantski savez Crne Gore je institucija koja se bavi promocijom evroatlantskih vrijednosti i međunarodne bezbjednosti. Primljen u članstvo Svjetske organizacije atlantske povelje na generalnoj skupštini održanoj u Atini 2006. godine.

(Vijesti.ba)

 


Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još