Sarajevo -3 °C Srijeda 12.12.


20.02.2018. / 17:09h Politika - Sifet Podžić za Vijesti.ba

Vježba kojom je Dodik "šokiran" nije u planu, to je propagandni spin krugova koji ne žele priključenje NATO-u

Vježba kojom je Dodik
Iako predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izražava "šokiranost informacijom" o navodnoj vojnoj vježbi NATO-a u Banjaluci pri kojoj bi se po plasiranim dezinformacijama, od strane NATO-a trebao koristiti osiromašeni uranijum, činjenice govore da predsjednik RS-a obmanjuje javnost i izigrava šokiranost.

Naime, upravo je danas na sjednici Doma naroda Parlamenta BiH usvojen plan dodatnih vježbi u ovoj godini, iz kojeg se jasno vidi da nije planirana nikakva vojna vježba, pa ni ona sa kojom je Dodik "šokiran". To je u razgovoru za Vijesti.ba potvrdio predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić.

"Baš smo danas na sjednici Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine usvojili plan dodatnih vježbi u ovoj godini i te vježbe u planu nema nigdje. Danas smo imali tu tačku dnevnog reda koju je Ministarstvo odbrane dostavilo, i ja koliko znam te vježbe nema nikako", rekao je Podžić za Vijesti.ba.

Dodao je da su navodi o "osiromašenom uranijumu" klasičan propagandni spin plasiran iz krugova koji ne žele priključenje BiH NATO savezu kao ni stabilnost Bosne i Hercegovine.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još