7°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

20.02.2018 / 11:30 Ostali sportovi - "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2018"

Uspješni nastupi bh. brzoklizača na takmičenju u Sarajevu

Uspješni nastupi bh. brzoklizača na takmičenju u Sarajevu
Foto: Vijesti.ba
Brzoklizači Klizačkog kluba "Bosna" osvojili su osam medalja u pojedinačnoj konkurenciji i tri medalje u štafetnim utrkama na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju na kratke staze "Alpe Adria Trophy - Sarajevo Open 2018".

Takmičenje je održano proteklog vikenda u dvorani "Juan Antonio Samaranch" u sarajevskoj Zetri, a poslužilo je kao testno takmičenje za zimsku olimpijadu mladih EYOF 2019. 
 
Učestovalo je 50 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.
 
U seniorskoj konkurenciji Samra Selimbegović je osvojila bronzanu medalju, a Tarik Omeragić srebrenu i tom prilikom popravio je lične rekorde na 500 i 1.000 m za tri sekunde, što je dobar znak da spremno dočekuje svoj prvi nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu u brzom klizanju koji će biti održan u martu u Kanadi.  
 
U mlađim kategorijama Ermin Rašćić osvojio je srebrenu, a Ilan Krstić bronzanu medalju. Sumeja Zajimović osvojila je bronzu, a Pierre Bennet srebro. Mak Krstić se okitio zlatnom medaljom, dok je Hana Hasanefendić bila srebrena.
 
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo