Sarajevo -3 °C Srijeda 19.12.


19.02.2018. / 10:05h BiH - Zavidovićki imam Čamdžić

Imamo više ministara, nego zidara, tesara i vodoinstalatera, a propadamo

Imamo više ministara, nego zidara, tesara i vodoinstalatera, a propadamo
Imam Izet ef. Čamdžić ponovo je privukao pažnju javnosti hutbom iz Gradske džamije u Zavidovićima. Ovaj put, govorio je o krađama u javnim preduzećima, ali i o lošem stanju u bh. školstvu, zdravstvu, politici i drugim sferama života.

- Braćo, moramo se svi mijenjati i istvoremeno s ovoga mjesta danas opomenuti one koji su, pogodujući sebi i svojima, zaključali kapije naših preduzeća u privatizaciji. Opomenuti one koji su naše zdravstvo doveli na najniže moguće grane - kazao je Čamdžić.

Naveo je kako se njegova rahmetli majka više bojala odlaska u bolnicu, nego smrti.

- Toliko je u toj bolnici dobro, to vam je agonija. Ko je to napravio? Mi, muslimani - poručio je Čamdžić, prenosi Avaz.

I školstvo je, dodao je Čamdžić, dovedeno na takve grane "da je važno samo posjedovati diplomu s nekog kvazi-unverziteta i neke izmišljene srednje škole, iza koje uopće ne stoji znanje".

- Mi, braćo, u našoj zemlji imamo više ministara, nego zidara, tesara i vodoinstalatera, a propadamo. Kakvo je to znanje? Ne, to nije znanje, to su samo diplome iza kojih ne stoji ništa - poručio je, između ostalog, Čamdžić.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još