Sarajevo -3 °C Srijeda 19.12.


16.02.2018. / 14:40h Politika - Mogući kandidat SDS-a za Vijesti.ba

Šarović o Dodiku: Ne komentarišem kandidature drugih stranaka

Šarović o Dodiku: Ne komentarišem kandidature drugih stranaka
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i visoki funkcioner SDS-a Mirko Šarović najizgledniji je protivkandidat predsjedniku SNSD-a i RS-a Miloradu Dodiku u utrci za Predsjedništvo BiH. Nakon što je Dodik sinoć potvrdio kandidaturu, portal Vijesti.ba zatražio je komentar od Šarovića.

"Ne komentarišem kandidature drugih stranaka, posebno što je nezvanična", poručio je Šarović u izjavi za Vijesti.ba.

U okviru Saveza za promjene, pretpostavlja se da će kandidata za člana Predsjedništva dati SDS, s obzirom da je skoro izvjesno da je kandidat ovog političkog bloka za predsjednika RS Mladen Ivanić.

Sve su prilike da će SDS kao protukandidata Dodiku kandidirati Mirka Šarovića. Ovakav scenario u razgovoru za Vijesti.ba nagovijestio je i jedan od čelnih ljudi SDS-a Mićo Mićić.

"U slučaju da dobijemo kandidata za člana Predsjedništva BiH, mislim da je Šarović u prednosti u odnosu na Vukotu Govedaricu", rekao je Mićić za Vijesti.ba.

Šaroviću ide u prilog i činjenica da je već jednom bio u direktnom izbornom duelu sa Dodikom, i to više nego uspješno. Naime, Šarović i Dodik bili su kandidati za predsjednika RS 2000. godine. U direktnom okršaju Šarović je dobio, a razlika je bila ogromnih 150 hiljada glasova više u odnosu na Dodika.

No današnji odnos snaga je znatno drugačiji, a konačnu odluku SDS-a ali i Saveza za promjene treba uskoro očekivati. Hoće li Dodikova kandidatura promjeniti planove, i da li će se ići sa kandidaturom Šarovića ili Ivanića za Predsjedništvo BIH, znaće se do kraja mjeseca.

N.Ć.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!