14.02.2018. / 20:12h Politika - Sjednica Predsjedništva SDA

Izetbegović: Konaković trebao da se bavi problemima, a ne restoranom, parkingom i računima

Izetbegović: Konaković trebao da se bavi problemima, a ne restoranom, parkingom i računima
U Sarajevu je u toku sjednica Predsjedništva SDA, a na konferenciji za medije se obratio lider ove stranke, Bakir Izetbegović.

Izetbegović je kazao da tačka dnevnog reda o odnosima unutar stranke i ostavkama još nije došla na red.
 
Izetbegović je kazao kako je Konaković bio jedna od uzdanica SDA te da je on lično podržao njegovo imenovanje.

"On je bio jedna od naših mladih uzdanica, čovjek za kojeg sam se ja lično potrudio da dobije poziciju premijera u najjačem kantonu, čija je razvojna i budžetska komponenta jača od svih kantona. To što neko nije naplatio parking, uzimao tri posto, donio tele u restoran, nije izdavao fiskalne račune i slično, time se trebaju baviti inspekcije, policija i istražni organi. Gospodin Konaković je trebao da usmjeri snagu na bitne stvari za KS, a ne da olako daje ostavku u SDA. I te stvari je trebao da raščisti sa mnom, a ne da ja iz novina saznajem šta ima da kaže", kazao je Izetbegović, prenose Vijesti.ba
 
"Ja mislim da je on ovo pripremao nekoliko mjeseci, jer je izbjegavao da se susretne sa gospodinom Sarajlićem", kazao je Izetbegović.
 
Kazao je kako u stranci uvijek ima nekih problema te da će je sada pred izbore "prečistiti".
 
Naveo je kako će sve aktivnosti u vezi premijera Konakovića raditi KO SDA te da sada nemaju nikakvih imena koja bi eventualno zamijenila Konakovića na poziciji premijera.
 
Na kraju je poručio:
 
"Konaković je dobio mandat od SDA, a SDA od glasača. Treba da ga vrati, to od njega očekujemo, naročito što je kazao da nije za stranačka postavljanja. Onda neka vrati mandat koji mu je stranka dala", prenose Vijesti.ba
 
Predsjednik KO SDA Sarajevo Asim Sarajlić je novinarima kazao da SDA trenutno nema rješenja za ovu situaciju.
 
- Mi nismo sami u vlasti u KS. Tu smo sa našim partnerima i s njima ćemo tražiti rješenje - kazao je Sarajlić.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Nek se zna 14.02.2018. 20:34
Dok ovi uhljebi raspravljaju o Konakovicu Srbija prebacuje tenkove na Pale pod izgovorom "remonta", Dodikova policija se naoruzava, Rusi treniraju specijalce i paravojne formacije na Manjaci i u bazi kod Zaluzana dok im ministara MUPa laze o programu obuke sa SADom iako se radi o privatnoj vojsci na crnoj listi Amerike. SDA takvi kakvi ste dusmani vas ne bi mogli bolje osmisliti.
Lahko je kritikovat ...... 15.02.2018. 07:55
prifati se posla , pa ćeš skontati da tzv politički protivnici , uopšte nemaju političke programe , samo čekaju da uljete u fotelje i hapalapapapapapapapappa .....a odgovornost ...niđeee.....
@lako je kritikovati 15.02.2018. 08:29
čekaj hoćeš da kažeš kako su se to sda-ovce sa kakirom na čelu "prifatile" posla hahahahahah dobar dobar ovaj jutarnji vic. pa vidimo mi svi kako su se oni prihvatili pljačke i siromašenja napaćenog naroda...
Trezor 14.02.2018. 20:32
Od rata na ovam KS ipak nije imao korektnijeg i vrjednijeg premijera, a istovremeno gore ministre. Jedan se ne trijzni, drugi organizuje skijanje na svojim terenima i slično. baš ih briga za resor.
SDA i Izetbegovici su krivi za izdaju! 14.02.2018. 21:06
Poceo Alija 91, preko Muhameda Filipovica, tajno surovanje sa Milosevicem. Ponovo su probali isto 1994, ali Amerikanci nisu dozvolili i natjerali su Aliju na savez sa Hrvatima i ucesce u Oluji. Alija je i u Dejtonu pokazao da je naklonjen srbima, sto ne treba objasnjavati. Danas Bakir radi isto i gore. Srbi se naoruzavaju, dovoze tenkove na "remont" a SDA i Bakir sute i pljuju po "ustasama". Totalna propast.
Prikaži još