Sarajevo -1 °C Srijeda 23.01.


13.02.2018. / 17:40h Rukomet - Oglasili se saopćenjem

Udruženje premijerligaša: Ogorčeni smo, mi držimo rukomet u životu

Udruženje premijerligaša: Ogorčeni smo, mi držimo rukomet u životu
Predstavnici rukometnih klubova Premijer lige BiH izdali su saopćenje nakon napuštanja sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, održane u subotu, 10. februara.

- Naime, mi smo na llidžu došli u najboljoj namjeri, ali nismo naišli na razumijevanje članova Upravnog odbora RSBiH, koji su nas, da li nesvjesni situacije u bh. rukometu ili je ne poznaju dovoljno, dočekali neprijateljski raspoloženi - navodi se u saopćenju.

Udruženje rukometnih premijerligoša BiH napominju da na sjednicu UO nisu došli da "gase" Savez, nego da zajednički pokušaju naći rješenje da savez počne funkcionisati na normalan način.

- Međutim, pojedini članovi UO rekli su da 'nema šanse da će dobiti ID broj' i da će 'premjestiti savez van Sarajeva'. Ne razumijemo zašto i klubovi ne bi odlučivali o tome. Ne možemo da vjerujemo da nas doživljavaju kao grupu buntovnika, a ne kao ljude koji vode klubove - ističe se u saopćenju Udruženja rukometnih premijerligaša BiH.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!