Sarajevo 7 °C Četvrtak 22.11.


13.02.2018. / 17:15h Regija - Predsjednik Srbije

Vučić zamjerio HRT-u: Ništa o ustašama, a nazivaju me bahatim četnikom

Vučić zamjerio HRT-u: Ništa o ustašama, a nazivaju me bahatim četnikom
Posjeta predsjednika Hrvatske Alesandra Vučića, sve su prilike, ostaće upamćena po svađi o sa hrvatskim novinarima o njegovom govoru u Glini iz 1995. godine. Vučić je rakao da u govoru u Glini nije spominjao Veliku Srbiju, a hrvatski mediji ga demantirali arhivskim video snimkama.

Naknadno je Vučić izjavio za Aljezzeru kako oni koji ga to pitaju ne razmišljaju o budućnosti, već da je njihova mjera eventualne podrške ili dobrog odnosa prema nekome direktno proporcialna mjeri poniznosti koju od tog nekog drugog očekuju.

- Od pogrešne osobe to očekuju i moj posao je da radim za budućnost. Uzgred, kad već lično govorite , pošto je to lično pitanje - znate u ovom posljednjem ratu sve kuće Vučića su spaljene , ni jednu ničiju tuđu kuću nijedan Vučić nije spalio. To je toliko da imate u vidu. A niko od koga nisam došao da tražim izvinjenje. Niti od Vukovarske garave koja je učestvovala u spaljivanju kuća Vučića , niti od bilo koga drugog, rekao je Vučić prenose Vijesti.ba.

Dodao je da je rat teško vrijeme i veliko breme.

- Gledamo u budućnost i nikoga nisam nazvao ustašom, a mene cijeli dan nazivaju bahatim četnikom i organizuju emisije na nacionalnoj televiziji. Zamislite da mi organizujemo specijalnu emisiju u kojoj bismo vrijeđali predsjednicu ili premijera Hrvatske na našim nacionalnim televizijama u Srbiji, kaže Vučić.  (Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još