Sarajevo 0 °C Srijeda 12.12.


13.02.2018. / 14:07h Crna hronika - Srbija

Uhapšen Novopazarac zbog silovanja djevojke sa smetnjama u razvoju

Uhapšen Novopazarac zbog silovanja djevojke sa smetnjama u razvoju
Novopazarac Nuhi B. (30), pravosnažno osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja djevojke sa smetnjama u razvoju S.P. (28), uhapšen je i proslijeđen na izdržavanje kazne, dok su ostala četvorica osuđenih za isto djelo i dalje u bjekstvu, saznaje radio Sto plus.

„Njega je, po potjernici Osnovnog suda u Novom Pazaru, uhapsila Granična policija 9. februara na aerodromu 'Nikola Tesla' u Beogradu i on je upućen na izdržavanje kazne u KPZ u Nišu”, kazao je portparol Osnovnog suda Edin Hodžić.

Apelacioni sud u Kragujevcu je Nuhija B. i još četvoricu Novopazaraca, Ediba M. (44), Asmira I. (21), Edisa D. (30) i Hasiba M. (46) osudio na kazne zatvora zbog obljube nad nemoćnim licem, ali su oni pobjegli dok je trajalo suđenje, prenosi Beta.

Kako policija nije mogla da ih locira i privede na izdržavanje kazne, Osnovni sud u Novom Pazaru je tokom januara za njima raspisao potjernice. Apelacioni sud je Hasiba M. osudio na sedam godina zatvora, a Ediba M., Asmira I. i Edisa D. na po pet godina.

Obljuba nad S.P. se desila 27. septembra 2016. godine, u kući u Hercegovačkoj ulici u Novom Pazaru, čiji je Hasib M. vlasnik. Osuđeni su djevojku namamili na proslavu rođendana, tokom koje su je napili, a potom i napastvovali.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!