12.02.2018. / 21:02h BiH - Predsjedavajući VMBiH

Zvizdić: Morbidna izvedba u Čapljini vrijeđa žrtve i potiče strah

Zvizdić: Morbidna izvedba u Čapljini vrijeđa žrtve i potiče strah
Stižu nove reakcije na fotografiju sa karnevala u Čapljini koja prikazuje postavku pokopa sačinjenu od tabuta, partizana, ustaša i imama i nišana sa imenom Željka Komšića. Svoju zabrinutost izrazio ej i predsjedavajući Vijeća ministara BIH Denis Zvizdić.

- Izražavam zabrinutost i zgroženost zbog poruka mržnje, i etničke i vjerske diskriminacije koje su proteklog vikenda poslali pojedini ostrašćeni grđani Čapljine tokom manifestacije Velike maškare.

Njihova morbidna izvedba predstavlja nedopustiv akt koji vrijeđa žrtve, ruši dostojanstvo pojedinca i potiče strah, navodi Zvizdić i dodaje:
 
- U vremenu kada treba da težimo civilizacijskim vrijednostima koje su ugrađene i u evropsku konvenciju o ljudskim pravima i koje najjasnije osuđuju diskriminiranje po bilo kojoj osnovi, ovakvo ponašanje pojedinaca koji vrijeđaju dostojanstvo drugih i veličaju presuđene ratne zločince, predstavlja drzak, neciviliziran i zlokoban postupak.

Zvizdić navodi da očekuje od nadležnih institucija da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionisale ovakave demonstracije ideološke, nacionalne i vjerske mržnje.
 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 66

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Realnost 12.02.2018. 22:14
G.Zvizdicu,potpuno se slazem sa Vasim komentarom.Bez obzira sto je G.Zeljko Komsic iz stranke koja nije s' Vama u koaliciji,ipak ste na strani Zakona i pravde.Ona nakarada pod plastom takozvanih mascara,nije uperena da samo srozava ugleda G.Zeljka Komsica kod gradjana Bosanskih Hrvata,nego i protiv Bosnjaka Muslimana Islamske Vjeroispovijesti,kao najugrozenijeg naroda u Bosni i Hercegovinu.Te su takozvane maskare bile toliko nacionalisticke i radikalne,da je to zabrinjavajuce,posjetilo me je na Dodikovo bahato ponasanje i njegov 9.Januar,samo sto sam u ovim takozvanim maskarama prepoznao Civica i njegov UZP-e HDZ-e BiH. P.S. G.Zvizdicu,skromno bih predlozio da se kandidujete u predsjednistvo BiH,imali bi velikih sansi.
Ne seri. Mediteranski duh Dalmosa i Hercegovaca je u ironiji i sprdnji sta vi necete nikad imat 13.02.2018. 01:21
Jer ste glupi i nezreli
guest1518486798 13.02.2018. 02:53
Realnost je da pijani zabac nije Hrvat,covjek nikad nije nit rekao da je Hrvat,u Teheranu i kalifat dzamahiriji ste napravili takav ambijent da svi oni koi ne misle kao demokrata ceric su kjafiri,i zato iz dzamahirije odose svi krscani.A na kraju zabac se na popisu 2013g. izjasnio kao bosanac,a osobno sam ga cuo da je na pitanje sta je on po nacionalnosti rekao da je sarajlija.
evropa 13.02.2018. 07:17
Prašina oko maškara i Meketića je farsa da se ASKERI ZAMAGLE
guest1518509829 13.02.2018. 09:17
Ironija i sprdnja i mrznja zrace iz ZLOBNE LJUDSKE DUSE... HUMOR zraci iz PLEMENITE LJUDSKE DUSE...A TO JE BOSNA ..I TO VI RVATI NIKAD NECETE IMAT, A NI SRBI ...
OSTALI u BiH 13.02.2018. 10:00
BOSNJAVKI POLITICARI FORSIRAJU KOMSICA I DA SE O NJEMU NAROD OKRECE VRTI. TAKO DA IH NAROD BOSNJACKI NEBI PITAO ZA EKONOMIJU .
Performans 13.02.2018. 10:08
Pazi, da ste napravili "performans" u kojem se sprdate sa "samoubojstvom" generala Praljka, ili potpisivanja ćirilicom kalifa, mislim da bi svi bili oduševljeni i to bi shvatili kao šalu, jer kada to radiš svojima onda je šala, kada radiš drugima onda je vrijeđanje...a
Prikaži još