Sarajevo -2 °C Srijeda 23.01.


12.02.2018. / 17:11h Regija - Boris Tadić

Vučić se mogao ispričati zbog svega što je radio u prošlosti

Vučić se mogao ispričati zbog svega što je radio u prošlosti
O hrvatsko-srpskim odnosima i posjetu Aleksandra Vučića Hrvatskoj u "Studiju 4" govorio je bivši predsjednik Republike Srbije Boris Tadić.

Na pitanje kako tumači da je tijekom posjeta srbijanskog predsjednika izostala isprika kazao je da je u državnom smislu on tu ispriku uputio, i to ne samo u Vukovaru nego i u Srebrenici. "Oni koji inzistiraju da se svaki budući srbijanski predsjednik ispričava ne žele politiku pomirenja, već da se stalno pristupa određenim političkim ritualima koji nas drže u vječnom političkom sukobu. Slažem se s time da je Vučić mogao uputiti ispriku u osobnom smislu zbog svega onog što je govorio ili zastupao u prošlosti. To bi imalo smisla, ali Vučić je sam rekao da ne razumije moju ideologiju ili politiku ispričavanja i meni je jako žao što tu vrlo važnu činjenicu ne razumije, jer iz tog nerazumijevanja slijede mnogi loši politički potezi i to me zabrinjava", kazao je Boris Tadić, prenosi HRT.hr.

Govoreći o cilju posjeta, naglasio je kako on vidi namjeru da se našto učini u praktičnom smislu i da ima određenih pomaka u zaštiti nacionalnih manjina u jednoj i drugoj državi. "Grabar-Kitarović iskazala je određenu političku hrabrost i inicijativu pozivom i ovim posjetom unatoč određenom protivljenju koje je došlo iz Vlade. Sam čin posjeta je vrlo, vrlo koristan", rekao je.

Kazao je da taj posjet ima i druge aspekte, jedan je modernizacija pruge Beograd - Zagreb, a drugi je razgovor s kardinalom Bozanićem. "Meni je žao što ja takvu priliku nisam imao. Taj sastanak može biti jako koristan jer je dijalog pravoslavlja i katolicizma veoma važan", naglasio je.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još