10.02.2018. / 22:34h Dobar - Donacija za čišćenje Partizanskog spomen groblja

Gradonačelnik Sarajeva za Mostar

Gradonačelnik Sarajeva za Mostar
Predsjednik Odbora za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru Sergej Sergio Šotrić večeras je u Centralnom Dnevniku Senada Hadžifejzovića otkrio kako je prvu donaciju za obnovu ovog nacionalnog spomenika dao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te mu se zahvalio u svoje i ime Mostaraca.

Skaka je naime donirao 20 hiljada KM za radove na čišćenju Partizanskog spomen groblja, koje su raspoređene mostarskim komunalnim preduzećima Komosu i Parkovima koji su radove i izvršili.
 
- Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prije par mjeseci pomogao je donacijom da se ugrubo očisti Partizansko groblje. Sarajevo je pomoglo Mostaru. Sada već mogu dolaziti prvi turisti, a mi radimo na sljedećim koracima. Vremenom će doći nove generacije, koje će shvatiti da moraju poštovati svoju historiju i kulturu, istakao je, između ostalog, Šotrić te poručio da je Partizansko groblje drugi po značaju simbol Mostara, nakon Starog mosta.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


A 11.02.2018. 00:15
Ah ,kako dirljivo . Groblja........partizani.......koje budale..
Dule pacov 12.02.2018. 08:44
Pa kako Safa pomaze Partizansko groblje, zar nisu njega izabrali Mladi Muslimani, Tafa velagic ga je dove sa ulice, nije se nikad zenio , pa nije ima dijece, i ovaj rekao daj sta das, i ovaj pobjegao od Partizana, i sad Safa koji je bio SDA odjedno za crvena, Safa voli pare
BOSANAC 10.02.2018. 23:18
OVAJ POTEZ BAŠ OHRABRUJE NEJE SVE U PARAMA TREBA I MORALNE PODRŠKE POZIVAM I DRUGE GRADONAČELNIKE I SVE GRAĐANE I SVE DOBRE LJUDE DA POMOGNU OBNOVI SVIH SPOMENIKA KAKO VJERSKIH TAKO I OVIH ZNAČAJNIM LJUDIMA I DOGAĐAJIMA. I SJEĆANJE NA ANTIFAŠISTE JE ANTIFAŠIZAM U VRIJEME BUJANJA FAŠIZMA NA MNOGO PRAVACA I GLAVA. BRAVO
Prikaži još
Podijeli ovaj članak