Sarajevo -4 °C Ponedjeljak 18.02.


10.02.2018. / 22:34h Dobar - Donacija za čišćenje Partizanskog spomen groblja

Gradonačelnik Sarajeva za Mostar

Gradonačelnik Sarajeva za Mostar
Predsjednik Odbora za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru Sergej Sergio Šotrić večeras je u Centralnom Dnevniku Senada Hadžifejzovića otkrio kako je prvu donaciju za obnovu ovog nacionalnog spomenika dao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te mu se zahvalio u svoje i ime Mostaraca.

Skaka je naime donirao 20 hiljada KM za radove na čišćenju Partizanskog spomen groblja, koje su raspoređene mostarskim komunalnim preduzećima Komosu i Parkovima koji su radove i izvršili.
 
- Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prije par mjeseci pomogao je donacijom da se ugrubo očisti Partizansko groblje. Sarajevo je pomoglo Mostaru. Sada već mogu dolaziti prvi turisti, a mi radimo na sljedećim koracima. Vremenom će doći nove generacije, koje će shvatiti da moraju poštovati svoju historiju i kulturu, istakao je, između ostalog, Šotrić te poručio da je Partizansko groblje drugi po značaju simbol Mostara, nakon Starog mosta.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak