Sarajevo -1 °C Srijeda 12.12.


08.02.2018. / 12:47h Ekonomija - Maletić s Grujičićem

U Srebrenici uskoro počinje izgradnja mljekare

U Srebrenici uskoro počinje izgradnja mljekare
U toku je izrada projekte dokumentacije za izgradnju objekta mljekare u Srebrenici - potvrdio je danas u tom gradu pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srpske Zoran Maletić koji je razgovarao s općinskim načelnikom Mladenom Grujičićem.

Maletić je nakon sastanka u izjavi za Fenu pojasnio da će općina osigurati lokaciju gdje će biti izgrađena mljekara, a investitor će donijeti opremu i svoju tehnologiju.
 
-Investitor je iz Austrije i otkupljivat će mlijeko s područja Srebrenice, a proizvod će biti plasiran na prostoru BiH - rekao je Maletić.
 
Načelnik općine Mladen Grujičić kaže da Općina Srebrenica ima punu podršku Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS-a za otvaranje mljekare.
 
- U toku sljedeće sedmice ići ću u Austriju da potpišem ugovor s austrijskom firmom. Narednih mjeseci očekujemo investitora da dođe u Srebrenici s idejnim projektom. Otvaranjem mljekare biće zaposleno 20 do 30 ljudi - navodi Grujičić.
 
Direktor jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u resornom entitetskom ministarstvu Stefan Mitrović, koji je također prisustvovao ovom sastanku, najavljuje također realizaciju projekta sistema za navodnjavanje.
 
U pripremi je, dodao je, tender za idejni projekt, a nakon toga će početi projektovanje sistema kojim će biti obuhvaćena površina od 600 hektara na području Skelana.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!