Sarajevo 27 °C Petak 20.07.


21.01.2018. / 23:35h Loš - Vučić ga javno prozvao

Prijetnje uredniku Bete

Prijetnje uredniku Bete
"Direktan povod za prijetnje Janjiću bila je njegova ocjena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano".

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da pojedinci na društvenim mrežama otvoreno pozivaju na linč glavnog urednika Novinske agencije Beta i potpredsjednika NUNS-a Dragana Janjića.

Kako je NUNS saopštio, bezbjednost Dragana Janjića je direktno ugrožena jer se na pojedinim stranicama na Fejsbuku nude podaci o njegovoj adresi stanovanja, a hajka je indikativno pokrenuta sponzorisanom objavom, što govori da se radi o organizovanoj kampanji protiv njega.

“NUNS smatra da je za ugrožavanje bezbjednosti Dragana Janjića saodgovoran i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, koji je na konferenciji za medije, nakon ubistva Olivera Ivanovića, prozvao, između ostalih, i Janjića”, navedeno je u saopštenju.

Direktan povod za prijetnje Janjiću bila je njegova ocjena da je ubistvo Olivera Ivanovića politički motivisano.

LSV osudio prijetnje Draganu Janjiću

Liga socijaldemokrata Vojvodina najoštrije je danas osudila prijetnje glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću i pozvala nadležne da hitno reaguju.

“Nedopustivo je da se bilo kojem građaninu Srbije prijeti zbog iznijetog mišljenja! Ćutanje države bila bi jako loša poruka!”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je zatražila od nadležnih da obezbijede sigurnost Draganu Janjiću i njegovoj porodici, a odgovorne da privedu licu pravde.

 

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak