Sarajevo 27 °C Petak 20.07.


20.01.2018. / 17:17h BiH - Nana Fata Orlović

Nije ovo Srbija, ima bosanskog jezika, ne zanima me srpska republika ali ne dam svoju zemlju

Nije ovo Srbija, ima bosanskog jezika, ne zanima me srpska republika ali ne dam svoju zemlju
Nana Fata Orlović sinoć je gostovala na FACE TV u emisiji “Centralni dnevnik” sa Senadom Hadžifejzovićem gdje je govorila u svojoj borbi koju vodi kako bi se izmjestila crkva koja je napravljena na njenoj imovini.

Ona je govorila o političarima, nepravdi koja je načinjena prema njoj ali i o porodici i narodima u BiH.
 
"Četeres je godina kako me muče i mene majmunišu. Na sramotu političarima koji se igraju sa mnom. Ja nedam svoje", poručila je Orlović.
 
Naglasila je da bi nekoliko političara trebalo "išćerati". 
 
"Ko smije ući u politiku i ući u moju avliju, njega bi išćerala. Ja sam se sa njima svađala, ali oni kažu da je politika ušla i igra se politika, i srpska i muslimanska, oni vole da dijele Bosnu". rekla je.
 
"Kažu srpska republika. Šta mene interesuje srpska republika. Ja mu ne diram u republiku ali hoću svoju zemlju", rekla je Orlović.
 
Poručila je da voli Bosnu i da ko je dijelio neka je sastavlja.
 
Osvrnula se i na negiranje bosanskog jezika, kazavši da ovo nije Srbija i da treba da se prihvati bosanski jezik.
 
Nana Fata je govorila i o dolasku potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića koji je nudio da se zemlja proda i da crkva ostane u njenoj avliji, a da novac podijele.
 
"Doš'o Ramiz, doš'o onaj što je u opštini, da ja dam i da sa našim dijelim pare. Pa nije ga moj Šaćir rodio da s njim dijelim pare. Lahko bi tebi bilo uzeti moje, malo podaj svoje. Razim je bio, on je tamo predsjednik za Dodikom. I on je doš'o glavni u kuću. Ja sam ga maršnula. Za malo ga nisam đezvom udarila. 
 
- Pili kahvu, tamo vamo, on nešto pocrveni pa problijedi. Kaže meni, znaš neno šta je, rekoh šta je, hoće crkvu za put, kako bi bilo da mi ovo damo i prevedemo, da podijelimo pare, ja sam skočila uzela đezvu, lupila od stol i otvorila vrata. 
 
Dodale je da je najviše boli što iz Bosne odlazi omladina.

(Vijesti.ba)