Sarajevo 27 °C Petak 20.07.


20.01.2018. / 12:27h Regija - Jutros u 8 časova i 29 minuta

Zemljotres jačine tri stepena po Rihteru potresao Crnu Goru

Zemljotres jačine tri stepena po Rihteru potresao Crnu Goru
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore jutros je u 8 časova i 29 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na osam kilometara zapadno od Plava, javlja Anadolu Agency (AA).

Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je tri stepena Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od pet stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od osam kilometara.

“Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području”, piše na sajtu Zavoda za seizmologiju.

Od početka januara, područje Plava i sjevera Crne Gore potreslo je više zemljotresa. Najveći potres bio je 4. januara, kada je zemljotres  sa epicentrom na planini Visitor, jačine 5,2 stepena po Rihteru potresao Plav.

(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!