Sarajevo 24 °C Petak 20.07.


20.01.2018. / 12:00h Politika - Krešimir Zubak za Vijesti.ba

Pozdravljam poruke Grabar Kitarović, interesi Hrvata su zadnja rupa na sviralu HDZ-a i Čovića

Pozdravljam poruke Grabar Kitarović, interesi Hrvata su zadnja rupa na sviralu HDZ-a i Čovića
Predsjednik Glavnog odbora Hrvatske stranke (HS) Krešimir Zubak zadovoljan je porukama predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović tokom zvanične posjete BiH i ocjenjuje ih korektnim.

U izjavi za Vijesti.ba, Zubak isttiče da se nada da će ova posjeta doprinijeti smirivanju tenzija i relaksiranju odnosa između BiH i Hrvatske. 

"Nadam se takođe da će buduće izjave predsjednice Grabar Kitarović i generalno odnos Hrvatske prema BiH ići u pravcu u kojem je to naznačila prilikom posjete BiH", navodi Zubak. 

Pozdravio je tvrdnje predsjednice Grabar Kitarović da se Hrvatska neće miješati u izmjene Izbornog zakona BiH, poručivši da je to unutrašnje pitanje u BiH.

"Niko ne treba da se miješa ne samo u izmjene Izbornog zakona, nego i druga konkretna pitanja koja se tiču BiH i odnosa unutar ove države. Opravdan je interes Hrvatske, Srbije i drugih država za BiH i njene narode, ali unutrašnja pitanja i rješavanje problema u našim međusobnim odnosima je unutrašnja stvar BiH", ističe Zubak, prenose Vijesti.ba.

Upitan je i da prokomentariše činjenicu da predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović nije bio u pratnji hrvatske predsjednice Grabar Kitarović prilikom njene posjete Derventi, nego je u Mostaru prisustvovao ceremoniji obilježavanja Kineske nove godine. 

"Ne znam kakav su Čovićeve obaveze, ne znam kakav je njegov protokol, ali i njegov sistem vrijednosti. U svakom slučaju, dobro mi je poznato da su prava, položaj, interes i potrebe Hrvata zadnja rupa na svirali HDZ-a BiH i predsjednika ove stranke Dragana Čovića", odgovorio je Zubak.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 88

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još