Sarajevo 26 °C Ponedjeljak 16.07.


19.01.2018. / 10:15h Politika - Igor Crnadak

RS doživjela još jedan šamar na međunarodnoj sceni

RS doživjela još jedan šamar na međunarodnoj sceni
Slike koje su otišle iz Banje Luke sa sumnjivim tipovima, a koji su izazvali uznemirenje građana u Republici Srpskoj, nažalost, pred­stavljaju novu mrlju na međunarod­nom imidžu RS-a, za koju su pono­vo zaslužni SNSD i vlast u entitetu, ocijenio je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak u intervjuu za današnje "Oslobođenje".

- Ja sam uvjeren da će biti dovoljno pameti i da neće biti incidenata, a da se priča neće izroditi u neku ozbilj­nu stvar, ali i ovo što smo vidjeli, de­monstraciju sile kroz šetnju glavnom banjalučkom ulicom i kroz boravak u Narodnoj skupštini RS-a, pokazuje da se vlast u Banjoj Luci potpuno iz­gubila i da više nema osjećaj nizašta - smatra Crnadak.

Po njegovim riječima, u ovom slučaju su počinjene dvije štete.

- Najveća je što je došlo do uznemirenja građana, a druga je što je Republika Srpska doživjela još je­dan šamar na međunarodnoj sceni. A što se tiče nekakvih reakcija, to je na institucijama. Vidjet ćemo da li će i kakvih reakcija biti - kazao je Crnadak za "Oslobođenje".


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još