Sarajevo 23 °C Utorak 17.07.


18.01.2018. / 19:04h Svijet - Oglasio se na Twitteru

Trump ne odustaje od zida na granici sa Meksikom

Trump ne odustaje od zida na granici sa Meksikom
Predsjednik SAD Donald Trump demantovao je da je promijenio svoj stav prema podizanju zida na granici sa Meksikom, nakon što je šef osoblja Bijele kuće John F. Kelly izjavio da Trump "nije bio informisan" kada je davao takva obećanja.

"Kampanja je dosta drugačija od vladanja", rekao je Kelly, dodajući da je predsjednikov stav o zidu "napredovao" od vremena predsjedničke kampanje 2016. godine, prenosi BBC. (BBC).

Nekoliko sati kasnije, Trump se oglasio na Twitter, demantujući da je promijenio svoj stav prema izgradnji zida.

"Zid ostaje zid, nikada se nije promijenio niti napredovao, još od dana kada sam ga zamislio. Neki dijelovi zida će biti providni, zbog propisa, a nije planirano da se gradi u dijelovima gdje ima prirodnih prepreka, kao što su planine, pustinje i velike reke", poručio je Trump na Twitter i dodao:

"Zid će, direktno ili indirektno, ili kroz dugoročne otplatu duga, platiti Meksiko, jer imaju 71 milijardu dolara trgovinskog viška sa SAD, 20 milijardi dolara za zid je ništa u poređenju sa tim koliko Meksiko zarađuje od SAD!".

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika saopštilo je da neće platiti za zid ni pod kojim uslovima, odgovarajući na Trumpove tvitove.

Takođe su demantovali Trumpovu izjavu da je Meksiko najopasnija zemlja na svijetu.

"Iako Meksiko ima veliki problem sa nasiljem, jednostavno nije tačno da je Meksiko najopasnija zemlja na svetu", saopštilo je Ministarstvo, prenosi Reuters.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!