Sarajevo -1 °C Srijeda 12.12.


17.01.2018. / 23:41h Dobar - 262 miliona KM za kapitalne investicije

Razvojni budžet FBIH

Razvojni budžet FBIH
Na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma danas je usvojen budžet Federacije BiH za ovu godinu. Predloženi budžet Vlade Federacije BiH iznosi 2,88 milijardi KM.

"Ovo je najkvalitetniji budžet koji je Federacija imala u posljednjih 20 godina. On iznosi skoro 2,9 milijardi KM i veći je za 135 miliona od onog iz 2017. Godine. Od tog iznosa skoro 10 posto, odnosno 262 miliona KM predviđeno je za kapitalne investicije.  Nastavićemo ulaganja u aerodrome u Bihaću, Tuzli i Mostaru. Šest miliona KM ćemo investirati u Željeznice Federacije koje od prošle godine posluju sve bolje.  I prije svega, u budžet smo uvrstili sredstva od akumilirane dobiti javnih preduzeća koje ćemo uložiti u izgradnju puteva. Naš plan obuhvaća brzu cestu Goražde - Sarajevo, Tuzla - Žepče i zaobilaznice oko Sarajeva i Mostara. Možemo dakle slobodno reći da je Federacija konacno dobila razvojni, a ne socijalni budžet, kazao je za Vijesti.ba premijer FBIH Fadil Novalić.

"Drago mi je što smo prevazišli nesporazume unutar koalicije i da nismo morali pribjeći privremenom finansiranju. Ipak, ovdje ne smjemo stati. Pred nama još nekoliko veoma bitnih zakona koji će se već naredne sedmice naći pred parlamentarcima. To su Zakon o PIO, Zakon o policijskim službenicima i zakoni koji regulišu položaj boračke kategorije", kazao je Novalić.
 

(Vijesti.ba)
 


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Podijeli ovaj članak