21°C
Mostar 24°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

17.01.2018 / 21:44 Komentari - Nermin Bise

Idi Munira, ne gadi nam Srebrenicu!

Idi Munira, ne gadi nam Srebrenicu!
Foto: Vijesti.ba
Ko ti je dao pravo da srebreničkim cvijetom kitiš Aleksandra Vučića koji je pucao po djeci Sarajeva. Idi Munira jer tebi je kraljica žena kojoj je Slobodan Praljak heroj

Piše: Nermin Bise
 
Muniri Subašić jednostavno nije mjesto da se više pojavljuje i nastupa u ime majki u genocidu pobijenih Srebreničana. Kao elementarno nepismena žena jer govori ''jedita'' Kolinda i ''jedito'' Srebrenica, Munira Subašić danas je nadmašila, reklo bi se, i samu sebe. Uvrijedila je sve žrtve u Bosni i Hercegovini i što je posebno poražavajuće, uvrijedila je zdrav razum. Ona je svojom današnjom bedastom i suludom izjavom zloupotrijebila Srebrenicu.
 
Idi Munira, i ne prodaji više žrtve Srebrenice i ne vrijeđaj žrtve Ahmića. Ko ti je dao pravo da srebreničkim cvijetom kitiš Aleksandra Vučića koji je pucao po djeci Sarajeva. Idi Munira jer tebi je kraljica žena kojoj je Slobodan Praljak heroj. Idi Munira i ne gadi nam Srebrenicu. Ne diraj u žive rane, ako si sposobna pregaziti i prodati žrtve genocida i ako nemaš pojma šta se desilo u Ahmićima, idi i pokrij se, ne pojavljuj se nikad više. Ne organizuj konferencije i ne slikaj se pred kamerama.
 
Stidiš li se Munira majki Mostara, Gornjeg Vakufa, Stupnog dola, Ahmića? Ili, ti i nemaš pojma gdje je to i šta se tu dešavalo u dvostrukoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu? Sama si danas priznala da nemaš pojma šta se dešavalo u Ahmićima. Tebi su Munira Ahmići tamo negdje gdje nikad nisi otišla i gdje ne znaš šta se dogodilo 1993.godine. Zato bi bilo najbolje Munira da odeš sa scene u neki svoj imaginarni svijet neznanja i zatupljenosti.
 
Najtragičnije je što niko neće ni prstom maknuti da toj nesretnoj ženi kaže da se pomakne ili da joj ukaže gdje je pogriješila. I o koga se ogriješila. Tragično je i to što se u profilu Munire Subašić nazire okvir za sliku bosansko-hercegovačke osobe koja javno djeluje, istupa u javnosti i iznosi stavove. Kakva Munira takvo je i ogledalo bošnjačke političke javne scene. To je veliki poraz zdravog razuma, a stid i odgovornost moraju osjetiti i njene političke mecene koje je isturaju ispred sebe.
 
Zato bi poslije današnje sramote najbolje bilo da odeš Munira i prestaneš da nas sramotiš. Nije ovo samo tvoja bruka, obrukala si sva stratišta u kosti ubijenih i Srebreničana i Ahmićana, Mostaraca, i ostalih stratišta na kojima su stradali tvoji sunarodjaci u krvlju natopljenoj Bosni i Hercegovini.

Stavovi izrečeni uvom tekstu održavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove Portala.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo