Sarajevo 27 °C Petak 20.07.


17.01.2018. / 23:15h BiH - Skandalozna izjava KRALJICE SREBRENICE

Munira Subašić uvrijedila žrtve Ahmića: Ne znam šta je bilo tamo, Kolinda ostaje kraljica

Munira Subašić uvrijedila žrtve Ahmića: Ne znam šta je bilo tamo, Kolinda ostaje kraljica
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se danas i sa predstavnicama Pokreta "Majke enklava Srebrenica i Žepa".

Predsjednica Udruženja Munira Subašić kazala je da predsjednica Hrvatske ostaje njihova kraljica uprkos izjavama koje su u ovom Udruženju ranije naišle na oštre kritike.
 
Na pitanje da li joj zamjeraju, kao većina bh. javnosti, što do sada nije posjetila Ahmiće u kojima su se također desili teški zločini, Subašić je kazala kako ona ne zna šta se tamo desilo i da svako treba imati svoje udruženje i majke koje trebaju dići glas.
 
''Ne znam, ja ne bih o tome govorila, ja govorim o Srebrenici, znam šta se tamo desilo, ne znam više nigdje šta se desilo. Nemam ja nikome ništa zamjerati, samo zamjeram onima koji nisu došli u Srebrenicu i odali počast. Jedino Srebrenica, Srebrenica i Srebrenica, ništa drugo'', zaključila je Subašić, pišu Vijesti.ba
 
Munira Subašić na ovaj je način uvrijedila žrtve Ahmića i njihove porodice zanemarujući pravosnažne presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju koji je u niz predmeta presudio da je masakr u Ahmićima bio zločin protiv čovječnosti.
 
A onda je Subašić nastavila u svom poltronskom maniru, slično kao i prilikom davanja Cvijeta Srebrenice Aleksandru Vučiću te poručila da majke nisu ljute na Grabar Kitarović i da ona ostaje kraljica Balkana.
 
- Ona je jedina žena na Balkanu koja je predsjednica jedne države, važne države i bez obzira na sve ona za nas ostaje "Kraljica Balkana". Naša reakcija je bila upozorenje da je sve ono što je govorila uvrijedilo i nas, ali danas smo razgovarale. Ona to nije rekla nama majkama direktno. Mi njoj jesmo zamjerile, ali se nismo naljutile - kazala je Subašić.

"Kraljica" Grabar-Kitarović je obećala pokroviteljski pomoći Udruženju u realizaciji Konferencije u kojoj će učestvovati studenti kriminalistike i prava iz zemalja bivše Jugoslavije koji će napraviti presudu Radislavu Krstiću uz podršku Haškog tribunala.


 
(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 170

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još