Sarajevo 27 °C Ponedjeljak 16.07.


16.01.2018. / 21:16h Regija - Državni tajnik potvrdio

U Hrvatskoj uskoro zakon koji će regulirati nepoželjnu komunikaciju na internetu

U Hrvatskoj uskoro zakon koji će regulirati nepoželjnu komunikaciju na internetu
Hrvatski državni tajnik Bernard Gršić potvrdio je u utorak da će Hrvatska pokrenuti izradu zakona koji će regulirati nepoželjnu komunikaciju na internetu i društvenim mrežama.

Gršić je rekao da se inicijalna radna skupina sastala u ponedjeljak u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva te je, na temelju preporuke Europske komisije i potaknuta primjerima drugih zemalja EU, zaključila da je nepoželjnu komunikaciju na internetu i društvenim mrežama potrebno regulirati novim zakonskim okvirom.
 
Ujedno je istaknuta potreba edukacije svih građana o poželjnim načinima komuniciranja na internetu i društvenim mrežama, dodao je.
 
Napomenuo je kako svi građani Hrvatske moraju biti svjesni da off-line i on-line komuniciranje imaju jednaku vrijednost i da svaki oblik nepoželjnog komuniciranja u stvarnosti nije prihvatljiv ni u virtualnom okruženju, prenosi Hina.
 
Gršić je rekao kako je prerano govoriti o samom zakonu jer inicijalna radna skupina nije spominjala zakonsko rješenje, nego je zaključila da je potrebno regulirati sadašnje stanje u Hrvatskoj.
 
Prijedlog zakonskog rješenja trebala bi donijeti radna skupina u kojoj će biti ugledni stručnjaci, a to bi se moglo dogoditi u sljedećih nekoliko mjeseci.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!