Sarajevo -1 °C Srijeda 12.12.


14.01.2018. / 22:33h Dobar - Protiv mržnje u medijima

Aleksandar Stanković

Aleksandar Stanković
Na kraju današnje emisije u kojoj je gostovao Vlaho Orepić Aleksandar Stanković, uz napomenu da iznosi osobni stav - apelirao je na suzbijanje širenja mržnje u medijima.

"Nije normalno da na psovanje i prijetnje smrću na društvenim mrežama i u javnom prostoru nitko ne odgovara. Država može i mora sankcionirati medije koji dopuštaju i potiču iživljavanje nad drugima. Portali koji u komentarima prenose prijetnje moraju biti kažnjeni", kazao je Stanković.

"Ljudi su se oduvek mrzili i mrzit će se, ali to ne smije imati javnu potvrdu - jer se mržnja na taj način potiče i proširuje", kazao je Stanković koji ima i prijedlog. "Kad se prijeti, kad se huška i drastično vrijeđa druge ljude - zabranite sve komentare ispod tekstova na mjesec dana. Ako se to opet ponovi, kaznite nakladnika sa 100 tisuća kuna, neće se ponavljati", rekao je Stanković koji je pred kamere stao s transparentom.

Apelirao je na Sabor, Vladu, političke stranke i HND da zakonskim prijedlogom o elektroničkim medijima napokon stanu na kraj nesnošljivosti u medijima.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Podijeli ovaj članak