Četvrtak 26.04.


14.01.2018. / 14:17h Svijet - Recep Tayyip Erdogan

Operacijom u Afrinu južna granica će biti očišćena od terorizma

Operacijom u Afrinu južna granica će biti očišćena od terorizma
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u Tokatu je izjavio kako će u narednim danima operacija oslobađanja južne granice od terorizma, čiji je prvi korak poduzet s ofanzivom Štit Eufrata, biti nastavljena s Afrinom, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se tom prilikom osvrnuo na niz pitanja, a jedno od njih je bilo i borba protiv terorističke organizacije Fetullahci (FETO).

Smatra kako nema grijeha niti izdaje koje neće počiniti pripadnici FETO-a, koji su dušu prodali, neko za dolar, a neko za 50.000 dolara.

"Mjerama poduzetim u posljednjih nekoliko godina, čistimo državne strukture od ovih podmuklih kancerogenih ćelija", rekao je Erdogan.

Dodao je kako Turska postaje jača kako se njene institucije čiste od pripadnika FETO-a.

Erdogan je govorio i o borbi protiv terorizma u Turskoj i Siriji.

"Kako ne dozvoljavamo separatističkoj organizaciji aktivnosti unutar granica, tako smo odlučni i da se izborimo s njom van granica. U narednim danima ćemo operaciju čišćenja južne granice od terorizma, čiji smo prvi korak poduzeli s ofanzivom Štit Eufrata, nastaviti s Afrinom", izjavio je Erdogan.

Turski predsjednik je kazao kako vjeruju, da uprkos svemu, postoje zajednički interesi s Amerikom i da se nada da će moći sarađivati.

Dodao je da očekuju podršku Amerike legitimnim naporima Turske, ali i da zauzimu stav kakav im priliči kada je riječ o osjetljivim pitanjima.

"Nadam se da tokom operacije u Afrinu, ove snage neće dozvoliti da budu viđene u istim redovima s terorističkom organizacijom", rekao je Erdogan.

(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!