2°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

14.01.2018 / 12:00 Politika - Zastupnik Naše stranke u Skupštini KS

Mario Vukasović: Vlada KS rasprodaje Kampus UNSA, studentima daje mrvice

Mario Vukasović: Vlada KS rasprodaje Kampus UNSA, studentima daje mrvice
Mario Vukasović / Vijesti.ba
Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Mario Vukasović smatra da priča o poboljšanju studentskog standarda i velikim gradilištima, u momentu kada Vlada KS odbija raspravljati i staviti na dnevni red Zakon o studentskom standardu, priča je koja treba da zamagli prodaju zgrade studentskih domova Vladi FBiH.

Vukasović je pojasnio da donošenje Zakona o studentskom standardu za studente bi značilo da više niko neće moći licitirati s pravima studenata i paušalno se odnositi prema njima, te da bi Zakon tačno odredio koja su to prava studentske populacije u svim sferama studentskog života.

- Kada u Zakonu propišete da je Kampus UNSA mjesto od posebnog studentskog značaja, niko više neće moći legalno parčati Kampus. Isto tako, ako se propiše da je zakonsko pravo studenata da imaju posebnu kliniku za liječenje, niko neće moći doći i ukinuti studentsku polikliniku, a ovako se uprava Studentskog centra ponaša kao da je iz svog džepa nešto udijelila studentima samo zato što su im uveli internet, umjesto da tačno bude zakonski regulisano koja su to prava, a koje obaveze prema studentima - istakao je Vukasović.

 Vukasovićeva reakcija uslijedila je nakon izjave predsjednika Upravnog odbora Studentskog centra Sarajevo Ifeta Mahmutovića, koji je kazao da su "osigurali jako dobre uvjete studentskog smještaja i da mladi ne bi odlazili s ovih prostora", saopćeno je iz Odnose s javnošću Naše stranke.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo