Sarajevo 9 °C Subota 17.03.


13.01.2018. / 19:40h Politika - Strateško planiranje u Doboju

SDPBiH: Naš Izborni program bit će plan rada budućih vlada

SDPBiH: Naš Izborni program bit će plan rada budućih vlada
Na Strateškom planiranju Socijaldemokratske partije BiH u Doboju, nastavljen je rad na izradi nacrta Izbornog programa – Plan 10. Izrada ovog programa počela je prije skoro godinu dana, te će SDP, nakon njegove skorašnje finalizacije, program predstaviti široj bh. javnosti.

Socijaldemokrati za predstojeće izbore namjeravaju ponuditi detaljan dokument, koji će više ličiti na plan rada budućih vlada, nego na izborni program jedne stranke.

Nacrt Izbornog programa rezultat je cjelogodišnjeg rada SDP BiH, istraživanja, obilaska više od 50 gradova širom BiH i direktnog kontakta sa građanima. U konsultacije o izradi programa bio je uključen i veliki broj nevladinih organizacija, sindikalnih organizacija i udruženja poslodavaca, kao i mnoštvo nezavisnih stručnjaka i zainteresovanih građana.

U nacrtu Izbornog programa ponuđena su konkretna i provediva rješenja velikog broja akutnih problema iz deset cjelina, pod nazivima Plan za ekonomiju, Plan za pravdu, Plan za mlade, Plan za kulturu i sport, Plan za ekologiju i turizam, Plan za obrazovanje, Plan za zdravstvo, Plan za pravedno društvo, Plan za EU, NATO i dijasporu i Plan za reformu javne uprave.

Proces izrade programa je još u toku, pa građani, članovi i simpatizeri SDP-a i dalje na javnim tribinama širom BiH mogu navesti svoje prijedloge za rješenje problema iz raznih oblasti, koji će biti ugrađeni u nacrt Izbornog programa. Osim toga, otvoren je i proces online konsultacija i svim građanima omogućeno je da svoje sugestije šalju putem interneta na e-mail adresu [email protected]

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!