Sarajevo -4 °C Petak 23.03.


13.01.2018. / 17:46h Politika - Pokret "Odgovor"

Aćimović ne smije koristiti antidržavne termine

Aćimović ne smije koristiti antidržavne termine
Iz pokreta "Odgovor" su reagovali na izjavu jednog od lidera SDP-a Draška Aćimovića koji je izrazio spremnost da razgovara 'sa svim strankama u Republici Srpskoj', iskoristivši pritome konstrukciju 'zajednički predstavnici u institucijama BiH'. Iz "Odgovora" pozivaju na pažljivije i preciznije poruke predstavnika SDP-a.

"Prije svega, pozdravljamo inicijativu SDP-a da okupi proevropski blok u RS-u. Isto tako, smatramo da taj blok se ne može i ne smije vrijednosno razlikovati od ključnih smjernica koje su usvojila povratnička udruženja okupljena oko Odgovora", poručuju.

"Međutim, ono što je nedopustivo da se na toj temi lideri Socijaldemokratske partije koriste anti-državnim terminima poput 'zajedničkih predstavnika u institucijama BiH', u kontekstu predstavljenosti entiteta RS, jer to samo ohrabruje i naglašava podjele po entitetskoj liniji u institucijama BiH", zaključuju iz "Odgovora".

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!