Sarajevo 27 °C Petak 20.07.


13.01.2018. / 15:08h Kultura - Sarajevo

HKD Napredak predstavio Hrvatski narodni godišnjak 2018.

HKD Napredak predstavio Hrvatski narodni godišnjak 2018.
Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak promoviralo je danas na Trebeviću Hrvatski narodni godišnjak 2018.

Glavni i odgovorni urednik godišnjaka Franjo Bratić rekao je da ovogodišnje izdanje sadrži izvještaje Napretkovih podružnica, centralne uprave, i svih tijela i udruženja u sastavu Napretka.
 
Dodao je da bitan dio godišnjaka čine tekstovi iz književnosti, kulture i izvještaji s likovnih izložbi održanih u Napretkovim podružnicama.
 
- Ovim brojem obilježavamo 110 godina od objavljivanja prvog Hrvatskog narodnog godišnjaka i tim povodom je u godišnjak uključen i CD sa svim izdanjima od 1907. do 1948. - neveo je Bratić.
 
Predsjednik HKD Napredak Franjo Topić rekao je da je prethodna godina za Napredak bila kao i dosadašnje te da još nisu dostupni konačni rezultati svih aktivnosti.
 
Istakao je da je redovna godišnja skupština društva održana u Splitu, te da je izata monografija 25 godina Napretka od obnove koja bi uskoro trebala biti predstavljena javnosti.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!