Sarajevo -3 °C Srijeda 21.03.


12.01.2018. / 16:49h BiH - Odluka vijeća

Jovica Stanišić na uslovnoj slobodi do 13. aprila

Jovica Stanišić na uslovnoj slobodi do 13. aprila
Sudsko vijeće Međunarodnog mehanizma krivičnih sudova (MMKS) u Hagu odobrilo je produžetak uslovne slobode bivšem načelniku Službe državne bezbjednosti i haškom optuženiku Srbije Jovici Stanišiću do 13. aprila 2018. godine, saopćeno je iz MMKS.

Stanišiću je odobreno produženje uslovne slobode u skladu sa uslovima postavljenim u odlukama donesenim 19. jula i 25. septembra 2017. godine.
 
Odlukom 25. septembra prošle godine Stanišiću je odobren produžetak uslovne slobode do 18. januara, a on je 27. decembra predao zahtjev MMKS za dodatno produžavanje uslovne slobode.
 
U saopćenju se navodi da se tužilaštvo ne protivi produžetku uslovne slobode bivšem načelniku Službe državne bezbjednosti Srbije.
 
Franko Simatović  i Jovica Stanišić optuženi su za progon, ubistva, deportacije i prisilno premještanje hrvatskih i muslimanskih civila tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1995. godine.

 

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!