Sarajevo 9 °C Subota 17.03.


12.01.2018. / 13:03h Politika - O položaju Hrvata u BiH, europskom putu ...

Cvitanović u Zagrebu razgovarao s Plenkovićem

Cvitanović u Zagrebu razgovarao s Plenkovićem
O odnosima između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u petak, 12. januara u Zagrebu su razgovarali Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i premijer Vlade Republike Hrvatske.

Poseban naglasak tijekom razgovora stavljen je na položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini, a bilo je riječi i o odnosima unutar Hrvatskog narodnog sabora, europskom putu BiH, te euroatlantskim integracijama.

Tom prigodom predsjednik Cvitanović upoznao je premijera Plenkovića s pozicijom HDZ-a 1990, pri tom naglasivši kako je HDZ 1990 parlamentarna stranka na svim razinama vlasti u BiH od državne, federalne, županijskih do općinskih, te podcrtao ciljeve stranke u izbornoj godini.

Zajednički je zaključak današenjega sastanka u skoroj budućnosti održati sastanak HDZ-a RH i HDZ-a 1990, a sve u duhu načela i pripadnosti Europskoj pučkoj stranci.

Premijer Plenković je istaknuo važnost pluralizma među Hrvatima u BiH, a sukladno tomu i ulogu HDZ-a 1990. Ovakvo uređenje BiH traži kontinuirano zalaganje za jednu pravičniju reformu Ustava koja će u BiH učvrstiti demokratičnost, a zemlju učiniti funkcionalnijom i europskom, odnosno BIH kao zemlju ravnopravnih naroda i građana.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!