Sarajevo 27 °C Petak 20.07.


12.01.2018. / 11:54h Politika - Predsjednik HDZ 1990

Cvitanović: Kandidatura Komšića onemogućava pluralizam među Hrvatima

Cvitanović: Kandidatura Komšića onemogućava pluralizam među Hrvatima
Predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović komentarisao je za Vijesti.ba najavu kandidature Željka Komšića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Cvitanović ističe da Komšićeva kandidatura suzbija mogućnost pluralizma među Hrvatima.

"Nisam očekivao da će Željko Komšić biti kandidat u ovome obliku izbornog zakona kakav postoji jer smatram da je to povratak na neko razdoblje od prije 12 godina i da je to ponovno zbijanje u nacionalne torove, usluga samo jednoj politici i da to u potpunosti će onemogućiti razvijanje pluralizma u Hrvata i usluga Draganu Čoviću", kazao je Cvitanović za Vijesti.

Dodao je da je kandidatura pokazatelj da su nužne izmjene izbornog zakona koje se odnose i na izbor članova Predsjedništva, naročito iz reda hrvatskog naroda gdje će Hrvati imati dominantan utjecaj na izbor člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

"Učiniti ćemo sve što smo u mogućnosti da do tih izmjena izbornog zakona dođe i da se napravi kompromis, i u tome slučaju kada do izmjena izbornog zakona dođe ,kandidatura Željka Komšića i svakog drugog ko se osjeća Hrvatom bit će poželjna i prihvatljiva", rekao nam je Cvitanović.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!