10.01.2018. / 15:18h Politika - Ministrica Milićević najavila

Sutra sastanak Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta o budžetu

Sutra sastanak Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta o budžetu
Ministrica finansija FBiH Jelka Milićević izjavila je danas u Sarajevu da će sutra biti obavljeni razgovori predstavnika Vlade FBiH i Kolegija oba doma Parlamenta FBiH na kojim će pokušati približiti stavove i otkočiti zastoje koji postoje u Parlamentu kako bi budžet za 2018. bio usvojen.

Dodala je da je na svim odborima i u svim klubovima poslanika rečeno da je prijedlog budžeta dobar i da zaslužuje podršku u Parlamentu FBiH. 
 
Milićević je navela da Federacija ima na raspolaganju čitav januar za usvajanje budžeta za 2018. i da to neće biti pitanje koje bi moglo ugroziti nastavak aranžmana s MMF-om.
 
Federalno ministarstvo finansija izradilo je Budžet Federacije BiH za 2018. u iznosu 2,88 milijardi KM i Zakon o izvršavanju Budžeta FBiH za 2018., koji su dostavljeni u parlamentarnu proceduru.
 
Taj budžet je najveći budžet Federacije BiH do sada u nominalnom iznosu, uz novinu da su sredstva za kapitalne investicije značajno povećana i iznose 250 mililona KM, što predstavlja oko devet posto budžeta. 

(Vijesti.ba / FENA)
 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!