Sarajevo 18.2 °C Srijeda 25.04.


09.01.2018. / 20:58h Politika - Mirko Šarović

SNSD zloupotrebljava vlast i koristi je za vlastite potrebe i lični luksuz

SNSD zloupotrebljava vlast i koristi je za vlastite potrebe i lični luksuz
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Mirko Šarović kaže da je zbog zaštite interesa Republike Srpske bio smjenjivan i zatvaran i da ne dozvoljava da neko dovodi u pitanje njegov patriotizam.

Šarović, koji danas obavlja funkciju ministra ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH, a u prethodnom periodu obavljao je funkciju predsjednika Republike Srpske i srpskog člana u Predsjedništvu BiH.
 
"Posao ministra obavljam najbolje što mogu, a sve u interesu Republike Srpske. Može nekome da se ne sviđa kako ja to radim, ali ne dozvoljavam nikome da dovodi u pitanje moj patriotizam'', kaže Šarović u izjavi BN televiziji.
 
Naglašava da ne spori da ima još mnogo ljudi koji kao i on vole Republiku Srpsku ali je, kako kaže, neprihvatljivo da pojedinci veličaju samo svoja osjećanja i svoj patriotizam, a sve druge isključuju iz te priče.
 
Šarović se nada da će u Republici Srpskoj ubrzo prestati podjela na istok i zapad.
 
,,Nikada se nisam ponašao tako da favorizujem samo neki dio Republike Srpske i to neću raditi ni ubuduće.To nije u redu i to ne koristi nikome'', kazao je Šarović, dodajući da je možda najveći problem u Republici Srpskoj to što se smatra da prava imaju samo članovi jedne,vladajuće, partije (SNSD).
 
,,U Republici Srpskoj je bilo više demokratije i pravde u prvim poratnim godinama nego danas.To je apsurd. Vlast je danas ali i sve ostalo u rukama samo jedne političke opcije koja sve resurse, materijalne, prirodne i sve drugo koristi, odnosno, zloupotrebljava za vlastite potrebe i lični luksuz. Prema resursima i bogatstvu koje pripada svim građanima Republike Srpske ponašaju se kao prema ratnom plijenu'', zaključuje Šarović u izjavi BN televiziji.

(Vijesti.ba / BN)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!