Sarajevo 7 °C Nedjelja 18.03.


04.01.2018. / 13:08h Kultura - Babić - Zonić

U oktobru koncerti Sarajevske filharmonije u nekoliko gradova SAD-a

U oktobru koncerti Sarajevske filharmonije u nekoliko gradova SAD-a
Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić i direktora Palm Springs Orkestra Dino Zonić najavili su danas da će zajednički koordinirati projektom koji za cilj ima osiguranje kulturne i bilateralne saradnje Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

Direktor Zonić je napomenuo da je planirano u oktobru organizirati gostovanje Sarajevske filharmonije u New Yorku, Chicagu, Daytonu, Los Angelesu i Palm Springsu.
 
Tokom ove turneje orkestarski umjetnici iz SAD-a pridružit će se filharmoniji i izvesti gala koncert, a Zonić dodaje da će biti omogućen i nacionalni televizijski prijenos u SAD-u uz prisustvo članova američke diplomatije.
 
- Čast mi je što mogu učestvovati u ovoj visoko rangiranoj kulturnoj promociji Sarajeva i BiH, jer na taj način se još jednom potvrđuje da je umjetnost most koji spaja bez obzira na različitosti - istaknula je Babić.
 
Ove godine Babić će proslaviti životni i radni jubilej zbog čega ju je i direktor Zonić pozvao da mu se pridruži u ovom projektu i svojim umjetničkim izvedbama doprinose značajnom internacionalnom događaju, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.
 
Umjetnici iz SAD-a će sa Sarajevskom filharmonijom održati novogodišnji koncert u Narodnom pozorištu, a nakon čega je moguće da se ova saradnja nastavi i na regionalnom nivou, odnosno da se svečani koncerti izvedu u Zagrebu i Beogradu.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!