Sarajevo 25.8 °C Srijeda 25.04.


03.01.2018. / 18:24h SHOW - Banja Luka

Novogodišnji koncerti privukli 30.000 gostiju

Novogodišnji koncerti privukli 30.000 gostiju
Više od 30.000 Banjalučana i turista iz regiona prisustvovalo je na novogodišnjim koncertima koji su bili organizovani na Trgu Krajine, ukazuju prve procjene iz Policijske uprave.

Ivana Peters i Sergej Ćetković nastupili su na Trgu Krajine 30. decembra, u Novu godinu posjetioce su uveli Lukijan Ivanović, Nikola Rokvić i "Lexington bend", a dan poslije koncert su održali Dženan Lončarević i Toni Cetinski.

Najveći broj građana i turista okupio se u novogodišnjoj noći, kad je na trgu bilo oko 20.000 posjetilaca, i među njima veliki broj stranih gostiju, najviše slovenačkih turista.

Prvi put ove godine je zabilježen veliki broj grupnih turističkih posjeta iz Slovenije, što se, između ostalog, pripisuje snažnoj marketinškoj kampanji uoči Nove godine koja je bila posebno usmjerena prema ovoj državi.

U Turističkoj organizaciji grada (TOBL) kazali su da su svi smještajni kapaciteti u gradu tokom novogodišnjih praznika bili popunjeni, zbog čega se tražila soba više.

Zbog prebukiranosti kapaciteta uoči novogodišnje noći nadležni iz TOBL bili su zatrpani molbama turista koji su došli bez zakazanog smještaja.

Komunalni policajci zabilježili su 183 kontrole tokom praznika, a dežurni ljekari u Službi hitne medicinske pomoći su tokom tri dana praznovanja pregledali ukupno 453 pacijenta, od čega je bilo 85 kućnih posjeta.

 

(Vijesti.ba / NN)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!