Sarajevo 24.2 °C Četvrtak 26.04.


03.01.2018. / 15:28h Ekonomija - Agencija za statistiku BiH

Industrijska proizvodnja u BiH u novembru veća za jedan posto

Industrijska proizvodnja u BiH u novembru veća za jedan posto
Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u novembru 2017. veća je za jedan posto u odnosu na oktobar iste godine.

Industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, u novembru prošle godine, u poređenju sa novembrom 2016. godine, bilježi rast od 4,9 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.
 
U novembru prošle godine, u odnosu na prethodni mjesec, proizvodnja energije veća je za 4,5 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,6 posto. Proizvodnja intermedijarnih proizvoda u tom periodu veća je za 1,5 posto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 2,1 posto, a kapitalnih proizvoda za 5,3 posto.
 
Proizvodnja intermedijarnih proizvoda u novembru prošle godine u odnosu na novembar 2016. godine, veća je za 11,6 posto, proizvodnja kapitalnih proizvoda za 6,8 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,7  posto, dok je proizvodnja energije manja za 3,1 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,5 posto.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!