Sarajevo 7 °C Nedjelja 18.03.


03.01.2018. / 13:33h Kultura - Poklon u novog godini

Promotivne cijene ulaznica Narodnog pozorišta Sarajevo

Promotivne cijene ulaznica Narodnog pozorišta Sarajevo
Narodno pozorište Sarajevo (NPS) kao poklon na početku nove kalendarske godine omogućilo je ljubiteljima teatra da po promotivnoj cijeni kupe ulaznice za komedije koje će biti izvedene u januaru, ali i većinu drugih predstava.

Ulaznice za sve kategorije koštaju deset KM. Na sceni NPS-a, 9. januara će biti izvedena komična Donicetijeva opera ''Viva la Mamma'' u režiji Aleksandra Nikolića. Dan poslije drama ''Sve se nekako preživi osim smrti'' u režiji Dine Mustafića. 
 
Komedija ''Balkanski špijun u Sarajevu'' rađena prema tekstu Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića, bit će izvedena 12. januara, a ''Ožalošćena porodica'' u režiji Ahmeda Imamovića 13. januara.
 
Balet NPS-a 16. januara izvest će ''Alisu u zemlji čuda'' u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića. Za 17. januar planirano je izvođenje drame nastale u koprodukciji East West Centra i NPS ''Otkrivanje žene'' prema tekstu Harisa Pašovića, koji potpisuje i režiju. 
 
Komedija ''Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna'' u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića, bit će izvedena 19. januara.
 
Sva izvođenja počinju u 19.30 sati, saopćeno je iz NPS.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!